Cropped landscape
Gazdaság
Hegedűs Zoltán: Stabil a hódmezővásárhelyi önkormányzat gazdasági helyzete
2018-03-0211:53
Stabil a hódmezővásárhelyi önkormányzat gazdasági helyzete, a városnak nincs hitele és jelentős tartalékokkal rendelkezik - közölte Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője pénteken az alföldi városban.
Az önkormányzat banki egyenlege 1,538 milliárd forint, két héten belül pedig 1,35 milliárd forintnyi adóbevétel folyik be a város kasszájába - mondta a novembertől Hódmezővásárhelyt alpolgármesterként irányító politikus újságíróknak. Hozzátette: így rövidesen csaknem 3 milliárd forint pénzügyi forrás áll az önkormányzat rendelkezésére.

Hegedűs Zoltán tudatta, hétfőn adja át a város ügyeit az új polgármesternek, Márki-Zay Péternek (független).

A frakcióvezető hangsúlyozta, az önkormányzat mindenki számára átláthatóan gazdálkodik. A város idei, 23 milliárd forintos főösszegű költségvetését 416 millió forint tartalékkal fogadták el, amelyből a társadalmi szereplőkkel folytatott konzultáció alapján a sportszervezetek és a nyugdíjasok támogatására, valamint az orvosi rendelők felújítására különítettek el forrásokat.

A magyar állammal kötött megállapodás értelmében részletfizetésre vásárolja meg a város, a vízközműveket üzemeltető Zsigmondy Zrt. vagyonát. A vízközművek használatáért az Alföldvíz Zrt. évente 300 millió forintot fizet be az önkormányzat költségvetésébe, így a városnak 95 millió forint kiadást jelent az, hogy húsz év múlva a tulajdonába kerül a vagyon - közölte Hegedűs Zoltán.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz-frakció döntött arról, hogy támogatja Márki-Zay Péter választási kampány során tett egyik ígéretének megvalósítását, és javasolja, hogy a 101 négyzetméter alatti házak, lakások esetében a magánszemélyek mentesüljenek az ingatlanadó megfizetése alól. Ez a magáningatlanok 80 százalékát jelenti, összességében mintegy 150 millió forintot jelent évente - mondta a politikus.

MTI/ Fotó: Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ