Cropped landscape
Sport
Átadták a nyíregyházi jégpályát
2018-03-0221:25
Majd félmilliárd forintos beruházás eredményeként elkészült a nyíregyházi Városi Jégpálya. A hetven százalékos TAO-forrás mellett harminc százalékos állami támogatásból épült létesítményben 60x30 méteres jégfelület áll az utánpótlásnevelés, az élsport és a szabadidősport rendelkezésére.
Több évtizedes álmuk teljesült a nyíregyházi korisoknak, jégkorongozóknak, átadták a Városi Jégpályát. Korábban a hokisok a téli időszakban a Continental Aréna melletti sátorban edzettek és játszottak, valamint Debrecenbe jártak át tréningezni. A közel ötszáz millió forintos beruházásnak köszönhetően egy nemzetközi szabványnak megfelelő pálya és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények várják a jégsport szerelmeseit.
 
„Ez egy teljes értékű 30x60-es jégkorongpálya, ahol viszont gyorskorcsolya, műkorcsolya, minden korcsolyasport űzhető. És nagyon nagy öröm, mert Nyíregyháza keleti nagyvárosként igazán megérdemelte azt a lehetőséget, hogy itt a gyerekek, meg a fiatalok, a felnőttek, meg minden korosztály tudjon korcsolyázni"
 - mondta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.
 
A nagyközönség hétköznap esténként, hétvégeken pedig - ha nincs meccs - egész nap használhatja a létesítményt, amely jövőre egy lelátóval bővül.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ