Cropped landscape
Sport
A Barca elégedett lehet, a Bayern kiütötte a Besiktast
2018-02-2113:37
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Barcelona-val, míg a Bayern München egy korai kiállításnak köszönhetően, simán 5-0-val ütötte ki a Besiktast.
A Chelsea–Barcelona találkozó volt a kedd este slágermérkőzése. Ahogyan arra számítani lehetett a katalán együttes birtokolta többet a labdát, ennek ellenére a hazaiak kerültek előnybe. A Chelsea végig jól védekezett, ám az egyetlen komoly hibát Lionel Messi megbüntette. Antonio Conte a hazaiak mestere a mérkőzés után a következőképpen értékelt. 

„Nagyon közel voltunk a tökéletes mérkőzéshez. Egyetlen hibát követtünk el. Természetesen tisztában voltunk vele, hogy ha akár egy hibát is elkövetünk a Barcelona ellen, akkor a Messi, Suárez vagy Iniesta kaliberű játékosok azonnal megbüntetik azt." 

 Az eredménnyel talán a vendégek mestere, Ernesto Valverde lehet elégedetebb. 

„Pozitívan ítélem meg a mérkőzést, két teljesen különböző stílus összecsapását figyelhettük meg. Feszült meccs volt, az eredmény megfelelő. Egyértelmű, hogy a Chelsea-ben olyan támadó potenciál van, amellyel Barcelonában is gondokat okozhat nekünk”
– értékelt a mérkőzés után a vendégek edzője. 

Hazai pályán kezdte a nyolcaddöntőket a Bayern München az idei BL-ben. A német sztárcsapat, a török Besiktast látta vendégül. A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, hiszen a BL-történetében ekkora előnyre odahaza még soha senki nem tett szert a kieséses szakaszban. 

„Úgy gondolom, hogy a félidő előtti piros lap fordulópont volt. Nagyon fontos volt, hogy a vezetést is megszereztük. A második játékrészben felszabadultabban játszottunk és szép gólokat szereztünk. Elégedett vagyok az eredménnyel, és a második félidőben mutatott játékunkkal”
– értékelt a hazaiak mestere Jupp Heynckes. 

A nagy verésbe beleszaladó vendégek edzője is esélytelennek látja csapata helyzetét. 

„Bármi is történt ma este, a legjobbunkat akartuk nyújtani a Bajnokok Ligájában. A mai nap után gyakorlatilag nem maradt esélyünk a továbbjutásra. Ilyen remek csapat ellen, mint a Bayern München lehetetlen fordítani”
– vélekedett a török szakember.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ