Cropped landscape
Sport
Gazdag programsorozat a Magyar Parasport Napján
2018-02-2018:13
Országszerte iskolai programokat és előadásokat szervez a Magyar Paralimpiai Bizottság a Magyar Parasport Napja alkalmából február 22-én. A rendezvénysorozathoz több mint 400 közintézmény csatlakozott.
Ülőröplabda bemutatót tartottak a székesfehérvári Németh László Általános Iskolában. A február 22-én megrendezendő Magyar Parasport Napja egyik fő célja, hogy közelebb hozza a parasportolókat egészséges embertársaikhoz. A Lélekmozgató országos iskolai programhoz több, mint 400 köznevelési intézmény csatlakozott.
  
„Azt megértetni, hogy a fogyatékos emberek is erőforrásai a társadalomnak és bármennyire is kisebbségben vannak, a kisebbségre való odafigyelés, a kisebbség megemelése az mindannyiunknak fontos. Ezt gyerekkorban a diákok között kell elkezdeni” 
 - nyilatkozta stábunknak Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
 
Vetélkedők és parasportoló vendégek előadásai is helyet kapnak minden megyei rendezvényen. Csütörtökön pedig Budapestre érkezik a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke, Andrew Parsons is a Várkert Bazárban sorra kerülő egész napos konferenciára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ