Cover
Külföld
Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban
2018-02-1907:29
Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is - írja a 888.hu

A felvonulást egy volt muszlim, jelenleg nőjogi aktivista, Leyla Bilge szervezte. Azt követelték, hogy a kormány tegye biztonságosabbá az országot, ellenőrizzék a határokat, és toloncolják ki az összes illegális migránst. 
Viszont a demonstráció nem tetszett a szélsőbaloldaliaknak, ezért ellentüntetést szerveztek. Blokádot állítottak fel és nem engedték, hogy a tömeg továbbhaladjon. Az ellentüntetők között volt több zöld és baloldali politikus is. A háromórás blokádot követően az emberek kisebb csoportokban próbálták elérni a tüntetés végső helyszínét. 

A szélsőbaloldaliak illegálisan állták útját a tömegnek, ezért a rendőrségi szóvivő szerint a blokád miatt büntetés is járhat. Az ellentüntetők körülbelül 900-an lehettek. 

Több német lap is úgy próbálta beállítani a jobboldali demonstrálókat, mintha nácik, rasszisták lennének, de a helyszínen készült képek alapján, a baloldali sajtó állításaival ellentétben átlagos német polgárok vettek részt a felvonuláson.

A tüntetők kifogásolták, hogy a rendőrség semmit sem tett azért, hogy a szélsőbaloldaliak blokádját megszüntessék, és a tömeg továbbhaladhasson.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ