Cropped landscape
Sport
Valkusz első bajnoki címét nyerte
2018-02-1619:30
Valkusz Máté két szettben legyőzte Balla Pétert a férfi egyes döntőjében a fedett pályás tenisz-bajnokságon. A 19 éves sportoló pályafutása első bajnoki címét nyerte meg. A nőknél pedig Udvardy Panna lett az OB-győztes.
Valkusz Máté két brékkel kezdett Balla Péter ellen, aki 4:1-nél szerezte meg első pontját a döntőben. Végül félórányi játék után Valkusz 6:2-re megnyerte az első szettet. Bár a második játszma elején Balla elvette ellenfele adogatását és 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ezt követően már Valkusz dominált, és 6:2, 6:3-ra megnyerte a felnőtt országos bajnokságot.
 
„Küszködtem végig a szervámmal. A második szett elején kicsit el is bizonytalanodtam, Peti jobban kezdett el játszani. Igaz, már az elejétől kezdve egymásnak ugrottunk, tehát úgy mentem én is fel, hogy mindent beleadok” 
 – nyilatkozta a bajnok teniszező az Echo TV-nek.

Valkusz Máté pályafutása első fedett OB-ját nyerte meg, következő célja pedig, hogy fizikailag felkészüljön az április végi budapesti nemzetközi férfitornára.
 
A nőknél nem sikerült a címvédés Bukta Ágnesnek. Udvardy Panna 6:4, 2:6, 6:1-re legyőzte őt a fináléban, így a bajnoki cím mellett övé lett a szabadkártya a jövő heti budapesti WTA-tornára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ