Cropped landscape
Külföld
Soros Györgynek az ENSZ-ben is van embere
2018-02-1612:56
soros györgy, louise arbour, ensz, migráció
Soros Györgynek nemcsak az Európai Bizottságban és az Európa Tanácsban vannak emberei, hanem az ENSZ-ben is. Mint kiderült a szervezet migrációs csomagját az a Louise Arbour készítette, aki évekig volt az egyik Soroshoz köthető NGO vezérigazgatója. Arbour ráadásul a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkára is, ami azt jelenti, hogy az utolsó egyeztetésen szintén befolyásolni tudja azt, hogy mi kerül a menekültügyi paktumba. 
Múlt hét elején hozta nyilvánosságra az ENSZ a migrációs egyezmény tervezetét. A dokumentumból kiderül, hogy a világszervezet bővítené a törvényes menekültútvonalakat, valamint, hogy a bevándorlást nemcsak megállíthatatlannak, hanem szükségesnek és hasznosnak tartják.

A paktumot Louise Arbour készítette elő. Arbour korábban a Soros György által pénzelt, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt.
A csoport pénzügyi hátterét a milliárdoshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja. Sőt a tőzsdespekuláns tagja a szervezet igazgatóságának, de fiát Alexander Sorost is ott találjuk a kuratóriumi tagok között. Az amerikai milliárdoshoz köthető NGO mindig a válságtól sújtott országokban jelenik meg, hogy befolyásolja a létrejövő tárgyalások menetét, és beavatkozzon az országok belügyeibe.

Az ENSZ migrációs csomagjáért felelős Arbour közel öt évig volt a Nemzetközi Kríziscsoport vezetője.

Munkásságáért Soros György személyesen tüntette ki a Közép-Európai Egyetem Nyílt Társadalom díjával 2010-ben. A milliárdos embere azzal érdemelte ki az elismerést, hogy sokszor kiállt a migránsok és a nyílt társadalom mellett, valamint véleménye szerint népszerűsíteni kell a migrációt, és hangsúlyozni a pozitív hatásait.

A kanadai származású nő nemcsak az ENSZ-ben tevékenykedik, ő a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkára is. Ez azért fontos, mert miután az Egyesült Nemzetek Szervezetének tagállamai megvitatják a migrációs csomagot megküldik azt véleményezésre a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkárának, vagyis Louise Arbour-nak. Ez azt jelenti, hogy az utolsó egyeztetésen szintén befolyásolni tudja azt, hogy mi kerüljön bele a menekültügyi paktumba.

A magyar kormány már többször hangoztatta, hogy komoly aggályai vannak az ENSZ migrációs politikájával kapcsolatban. A szervezet ugyanis ösztönözné a bevándorlást, míg hazánk megállítaná azt.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ