Cropped landscape
Gazdaság
Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poors
2018-02-1622:58
Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek “BBB mínusz/A-3” szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor’s.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette azt is, hogy a magyar szuverén osztályzatra változatlanul pozitív kilátás érvényes. 

A Standard & Poor’s egyben visszavonta a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) érvényben tartott, szintén “BBB mínusz” besorolást, a bank kérésére. 

A magyar államadós-osztályzat megerősítéséhez fűzött elemzésében a cég kiemelte: a besorolásra érvényes pozitív kilátás elsősorban annak lehetőségét tükrözi, hogy a magyar gazdaság erősödő mérőszámai segíthetik a bankrendszerben folyamatosan zajló javulást, és ezzel megerősíthetik a monetáris politika transzmissziós csatornáját. 

A Standard & Poor’s közölte: 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot, ha a pénzügyi szektorban végbement legutóbbi javulások erősítik a hatóságok képességét a hazai monetáris kondíciók befolyásolására.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ