Cropped landscape
Sport
11 orosz sportoló nem indulhat a téli olimpián
2018-02-0513:48
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra sem engedi 11 orosz sportoló indulását a téli olimpián annak ellenére, hogy a Nemzetközi Sportbíróság 39 versenyző - köztük az érintettek - esetében törölte a doppingolás miatt kiszabott örökös eltiltásokat.
Formaruháik hiába készültek el, azokat nem vehetik fel, a meghívásokat áttekintő testület szerint ugyanis részvételükkel nem biztosított a tiszta verseny. Mint ismeretes, korábban a NOB korábban kizárta az Orosz Olimpiai Bizottságot a játékokról, így sportolóik csak semleges zászló alatt indulhatnak. 
 
Extrém hideg Phjongcshangban
 
A rendkívüli hideg miatt aggódik az új-zélandi és az olasz csapat is a téli olimpia helyszínén. 
 
 A dél-koreai Phjongcshangban hajnalban mínusz 22 fokot mértek, de a nappal sem ment mínusz hét fok fölé a hőmérséklet. Az olasz orvosok többeknek azt tanácsolták, hogy inkább hagyják ki a péntek esti megnyitó-ünnepséget, mert a körülmények nem alkalmasak arra, hogy a sportolók másfél órát üljenek a hidegben. 
 
 A helyiek szerint ez még számukra is szélsőséges időjárás. Egyedül az alpesi sportágak képviselői örülhetnek, a pályák állapota ugyanis várhatóan kiváló lesz ilyen időben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ