Cropped landscape
Sport
Labdarúgó felkészülési mérkőzések
2018-02-0318:49
3-1-re győzött felkészülési mérkőzésen a Budapest Honvéd a labdarúgó NB II-es tabellát vezető MTK vendégeként. A jövő héten mindkét csapat Törökországban edzőtáborozik. Az első- és a másodosztályú bajnokság is három hét múlva folytatódik. 
Nagy Honvéd helyzetek után, a 38.percben Banó-Szabó góljával szerzett vezetést a bajnoki címvédő. 
 
Szünet után a csereként beállt Hrepka egyenlített, de öt perccel később Banó-Szabó másodszor is betalált. Az 1-3-as végeredményt Kabangu állította be. 
 
"Úgy jöttünk ide, hogy ez a csapat a bajnoki esélyes az NB II-ben. Látszott is az első félidőben, hogy a soruk jó volt, jól játszottak. Nehéz dolgunk volt. Szerencsés gólt lőttem, elmondhatom, nagyon örülök, hogy megtört a jég és végre - igaz, edzőmeccsen, de - két gólt tudtam szerezni" 
 - mondta Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd játékosa az Echo Televíziónak. 
 
Az NB II-ben élen telelő MTK játékosa, Hrepka Ádám szerint megérdemelten nyert a Honvéd. 

 "Sort cseréltünk félidőben, nagyon sok a hiányzónk is - azért ezt is meg kell említenem, ha a vereség okairól beszélünk. De biztos vagyok benne, hogy van olyan erős keretünk, hogy ezzel a Honvéddal is bármikor fel tudjuk venni a versenyt. De a mai napon jobbak voltak" 
 - fogalmazott Hrepka Ádám, az MTK Budapest játékosa.
 
 
A jövő héttől mindkét csapat Törökországban edzőtáborozik. A Honvéd három hét múlva az NB I tavaszi rajtján a Ferencvárossal játszik idegenben, míg az MTK az NB II-ben a Békéscsabát fogadja. 
 
A Honvédhoz hasonlóan a Debrecen is készül a tavaszi szezonrajtra.
 
Két mérkőzést is játszott szombaton a Debrecen labdarúgó csapata a Kisvárda ellen. A pallagi labdarúgó akadémia pályáján a első összecsapáson egy öngól döntött a DVSC javára, míg a második találkozó 3-3-as döntetlennel zárult.
 
Erős szélben, és szakadó esőben is nagy iramot diktált mindkét együttes. A pirosmezes hazaiak mezőnyben többet birtokolták a labdát, és több kapura lövésük is volt, mint a vendégeknek.
 
Mindkét egyesület a keretét két csapatra osztotta. A szakvezetők megegyeztek abban, hogy az együttesek 75-75 percet játszanak. A Loki egész héten füvön gyakorolt, ezért ez is nehezítette a hajdúságiak dolgát. A hazaiak a mai első mérkőzésükön egy öngóllal 1-0-ra nyertek a Kisvárda ellen.
 
 Bücs Zsolt, a DVSC másodedzője így értékelt stábunknak:
"Nagyon gyors talajú pályán játszottunk, a műfüvön, szakadt az eső. Több helyzetet dolgoztunk ki, mint a Kisvárda, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk."
 A második összecsapás 3-3-as döntetlennel zárult, ahol a DVSC tesztelte a szlovák kapust, Tomas Kosicky-t. A DVSC vasárnap délután indul a törökországi edzőtáborba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ