Cover
Sport
394 millió eurót fizettek az öt legdrágább játékosért
2018-02-0114:31
Szerdán éjfélkor lezárult az idei téli átigazolási szezon. Az öt legdrágább labdarúgóért összesen közel 394 millió eurót fizettek ki a klubok. A legértékesebb játékosmozgásokban Anglia volt a főszereplő.
Az idei téli átigazolási piac egyik bombahíre még az óévből való. Karácsony után a Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy januártól leigazolja a holland Virgil van Dijkot. A játékos minden idők legdrágább védője lett, miután 78,8 millió eurót fizettek a Vörösök a Southamptonnak.
 
Mondhatjuk volt miből, hiszen ekkor már körvonalazódott, ami január 6-án hivatalossá is vált: Philippe Coutinho klubrekordot jelentő 120 millió euróért a Liverpoolból a Barcelonába igazolt. A katalánok ezen felül további 40 milliót fizethetnek az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén. Mögöttük még Diego Costa fért fel a téli átigazolási piac képzeletbeli dobogójára. A brazil születésű spanyol 66 millió euróért tért vissza korábbi klubjához az Atlético Madridhoz.
 
A piac január 31-i zárása előtt is repkedtek a milliók. A francia Aymeric Laporte az Athletic Bilbaót hagyta ott a Manchester City kedvéért 65 millió euróért, míg Pierre-Emerick Aubameyang ügyére az utolsó nap került pont. A gaboni támadóért 63,8 milliót fizetett az Arsenal a Dortmundnak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ