Cover
Sport
Wozniacki–Halep döntő a nőknél
2018-01-2517:03
Kialakult a női döntő párosítása a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A dán Caroline Wozniacki a belga Elise Mertenst, míg a román Simona Halep a német Angelique Kerbert búcsúztatta az elődöntőben. A férfiaknál elsőként a horvát Marin Cilic jutott a fináléba.
Caroline Wozniacki remekül kezdte a mérkőzést belga ellenfele ellen. A dán teniszező az első szettet 6:3-ra nyerte. A második játszmában már felszívta magát Mertens, sőt két játszma labdája is volt, azonban Wozniacki hárítani tudta ezeket és rövidítésre mentette a szettet. A tie-breakben a dán keze nem remegett meg és 1 óra 40 perc játék után 6:3, 7:6-ra megnyerte a mérkőzést.
 
Az elődöntő másik összecsapásán Simona Halep fantasztikusan kezdett, az első játszmában 5:0-ra elhúzott, ahonnan ugyan a német 5:3-ra még visszajött, de a román így is befejezte a szettet 6:3-mal. Nem volt ennyire egyértelmű a második játszma, ahol Kerber hiába volt 3:1-es hátrányban, fordítani tudott és 6:4-re nyert. Jöhetett a döntő szett.
 
A felek egészen 7:7-ig együtt haladtak majd a világelső Halep előbb hozta saját adogatását, aztán elvette Kerberét, így 6:3, 4:6, 9:7-el megnyerte az elődöntőt és ő játszhat a dán Caroline Wozniackival a szombati döntőben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ