Cover
Sport
Nadal feladta a negyeddöntős mérkőzését
2018-01-2317:43
A világelső Rafael Nadal sérülés miatt feladta negyeddöntős mérkőzését az Ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A spanyol sportoló az ötödik szettben 0:2-es állásnál jelezte, hogy nem tudja folytatni a horvát Marin Cilic elleni összecsapást.
Jól kezdődött Rafael Nadal számára a negyeddöntő Marin Cilic ellen az Australian Openen. Nadal az első játszma egyetlen brékjét megcsinálta és ezzel szinte biztossá vált a szett megnyerése, ami végül 6:3-mal az övé lett. 
 
 A második játszmában 3:2-re vezetett a spanyol teniszező, de ellenfele fordított 6:3-ra. A harmadik szettben ismét a spanyol bizonyult jobbnak és végül szoros küzdelemben 7:6-ra nyert. A negyedik felvonásban Nadal már jelezte, hogy ápolásra szorul, Cilic ezt is kihasználva, 6:2-re simán megnyerte a játszmát, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett. 
 
 A 16-szoros Grand Slam-győztes spanyol a zárófelvonásban Cilic 2:0-ás vezetésénél csípőprobléma miatt feladta a meccset, így búcsúzott a negyeddöntőben az Australian Openen. 
 
 A fináléba jutásért Cilic a brit meglepetésemberrel, Kyle Edmunddal mérkőzik majd meg.
 
A 23 éves brit Kyle Edmund a harmadik helyen kiemelt Grigor Dimitrovot búcsúztatta a nap másik negyeddöntőjében. A britek meglepetésembere 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 arányban győzött és először jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe. 
 
A nőknél a belga Elise Mertens ejtette ki a negyedik helyen rangsorolt Elina Szvitolinát. 
 
 Szvitolina mindössze négy gémet tudott nyerni a találkozón, így a már tíz meccs óta veretlen Mertens 6:4, 6:0-val menetelt tovább. Ellenfele az elődöntőben a korábbi világelső Caroline Wozniacki lesz 
A második helyen kiemelt dán játékos a keddi negyeddöntőben Babos Tímea legyőzőjét, a spanyol Carla Suárez-Navarrót búcsúztatta három játszmában.
 
 A tavalyi WTA-világbajnokságon győztes Wozniacki - akinek még nincs Grand Slam-trófeája - 2011 után pályafutása során második alkalommal játszhat Melbourne-ben a döntőbe jutásért.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ