Cover
Sport
Fucsovics: „Azt hiszem, hogy nem rontottam ,... ő tett rá egy lapáttal.”
2018-01-2212:49
Tisztes helytállás Federer ellen.
Nagyot küzdött, de végül kikapott Fucsovics Márton az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében a 19-szeres Grand Slam-győztes Roger Federertől. A három szettben vereséget szenvedő magyar teniszező úgy érzi, jól kezelte a mérkőzést.
 
A feketében játszó Fucsovics az első játszmában 4:4-ig tudta tartani a svájci klasszist, majd Federer elvette a magyar teniszező adogatását, így 6:4-re hozta az első szettet. A második játszmában már tie-breakig mentek a felek, Fucsovics nagyon közel állt a szett megnyeréséhez, azonban Federer ritmust váltott és felülkerekedett a rövidítésben.
"A második szett végén nagyon kiélezett volt a mérkőzés. Ott tie-break 3:3-nál azt hiszem, hogy nem rontottam könnyű labdát, hanem ő tett rá egy lapáttal." 
- mondta Fucsovics Márton
 
A harmadik játszmában a svájci kétszer is brékelte Fucsovicsot, így végül simán 6-4, 7-6, 6-2-re nyerte a nyolcaddöntőt. A 19-szeres Grand Slam győztes klasszis a meccs után a magyar teniszezőt dicsérte. 
"Az elmúlt néhány napban láttam a tévében, hogyan játszik. A stabil és tiszta játék minden elemében jól teljesített, nehezen sikerült megtörnöm őt, csak akkor kerültem kényelmes helyzetbe, amikor az első két szett megnyerése után a harmadikban brékelőnybe kerültem."
- mondta Federer a magyar teniszezővel vívott meccse után.
 
Federer ellenfele a negyeddöntőben a világranglista 20. cseh, Tomás Berdych lesz.

Nem lesz viszont ott a melbourne-i negyeddöntőben Novak Djokovics. A hatszoros Australian Open-bajnok szerbet az U21-es világbajnok dél-koreai Csung Hjon búcsúztatta 7-6, 7-5, 7-6-tal. Bejutott a legjobb nyolc közé a női párosoknál Babos Tímea és Krisztina Mládenovics. A magyar teniszező és partnere 7-5, 6-2-re nyert egy svájci, szerb kettős ellen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ