Cover
Sport
Babosék továbbjutottak, Nadal már a legjobb nyolcban
2018-01-2117:02
Babos Tímea párosban is megkezdte szereplését az Ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az első fordulóban az indiai Rohan Bopannával, 6:2 6:4-re nyertek egy ausztrál kettős ellen. Rafael Nadal pedig bejutott a negyeddöntőbe miután 4 szettben legyőzte az argentin Diego Schwarztmannt.
A világelső Rafael Nadal úgy léphetett pályára az argentin Diego Schwartzman ellen, hogy korábban még játszmát sem veszített ellene. Most azonban alaposan megszenvedett, és a második szettet el is veszítette. 
 
Ezután azonban két 6:3-as játszmával lezárta a mérkőzést, és biztossá vált, hogy a torna után is ő marad a világelső. A negyeddöntőben az a Marin Cilic lesz az ellenfele, aki szintén négy játszmában búcsúztatta a 10. helyen kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát.
 
A nap utolsó mérkőzésén a harmadik helyen Grigor Dimitrov óriási csatában győzte le az ausztrál Nick Kirioszt. A három és fél órás, négyszettes csatát az döntötte el, hogy Dimitrov a rövidítésekben jobb döntéseket hozott, s a meccs mindhárom tie-breakjét megnyerte. Dimitrov a négy közé jutásért a brit Kyle Edmunddal küzd majd meg.
 
 A hölgyeknél a második helyen kiemelt Caroline Wozniacki könnyed 6:3, 6:0-s búcsúztatta a szlovák Rybarikovát, és foglalta el helyét a legjobb nyolc között, ahol a Babos Tímeát kiejtő Carla Suárez-Navarro lesz az ellenfele.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ