Cover
Sport
Szenzációs siker: bejutott a legjobb 16 közé Fucsovics Márton
2018-01-2011:16
Fucsovics az ausztrál nyílt teniszbajnokság 3. fordulójában az argentin Nicolás Kickert verte három játszmában. Magyar férfi teniszező 1984 óta nem került nyolcaddöntőbe Grand Slam-tornán. 
„Sikerült bejutnom az első 16-ba életemben először. Szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, azoknak is akik otthon felkeltek korán reggel, és szurkoltak nekem. Hétfőn valószínűleg Federerrel fogok játszani. Remélem, hogy akkor is ilyen sokan fognak nekem szurkolni”
- üdvözölt mindenkit Fucsovics saját Facebook-oldalán.
 
A legjobb 16 között biztosan a 19-szeres Grand Slam-győztes Roger Federer lesz Fucsovics Márton következő ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A címvédő svájci klasszis három játszmában verte a francia Richard Gasquet-t.
 
A fehérben teniszező, korábbi világelső Roger Federernek 28 perc kellett az első játszma megnyeréséhez Richard Gasquet-val szemben. Igaz, a francia a második szettben még tartotta a lépést, de a végén 6:2, 7:5, 6:4 arányban alul maradt a svájci kiválósággal szemben. Egy másik korábbi világelső, az egyre jobb formát mutató Novak Djokovic is sikeresen vette az akadályt, aki a spanyol Albert Ramos-Vinolas-t győzte le sima három szettben. A szerb játékosnak joggal tapsolhatott még Andre Agassi is, hiszen ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.  A nőknél két korábbi győztes csapott össze a 32 között. A német Angelique Kerber sima két játszmában 6:1, 6:3 -ra múlta felül az orosz Marija Sarapovát.
 
A nők között is maradt magyar a nyolcaddöntőre. A világbajnok Babos Tímea ugyanis a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán három játszmában vert meg egy spanyol duót a 2. fordulóban.  A magyar, francia duó - a verseny honlapja szerint - az első játszmában háromszor, a másodikban kétszer is elveszítette adogatójátékát a spanyol Arantxa Parra Santonja, Lara Arruabarrena-Vecino párossal szemben, de mivel az utóbbi felvonásban négyszer brékelt, döntő szettre mentette a találkozót.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ