Cover
Sport
Egyre közelebb a Fucsovics-Federer meccs (Frissített)
2018-01-1822:16
Fantasztikus győzelmet aratott Fucsovics Márton az Australian Open férfi egyesének második fordulójában. A világranglista 80. magyar teniszező négy játszmában 6:4, 7:6, 4:6, 6:2-re legyőzte a 13. kiemelt amerikai Sam Querreyt.
„Nagyon örülök, hogy sikerült ma nyernem, ez az első olyan Grand Slam-em ahol sikerült nyernem fő táblán. És már egyből két mérkőzést, úgyhogy nagyon boldog vagyok, a következő mérkőzésemre szeretnék már koncentrálni, Nicolas Kicker ellen lesz, nagyon készülök erre a mérkőzésre, nagy lehetőség.„
- mondta Fucsovics Márton.
 
Nagy lehetőség előtt állt a sapkában játszó Jan-Lennard Struff is, aki az esti program utolsó mérkőzésén Roger Federer ellen léphetett pályára a Rod Laver Arenában. Federer 6-4 6-4-el kicsivel több, mint 1 óra játék után két szettes előnyhöz jutott, a harmadik játszmában pedig a rövidítést is behúzta, így három szettben győzött. A svájci ellenfele a következő körben a francia Richard Gasquet lesz. Ha nyer és Fucsovics is, akkor a nyolcaddöntőben egymással találkoznak. 
 
A délelőtti programban a nap meglepetését a fehér szerelésben teniszező Julien Benneteau szolgáltatta azzal, hogy kiejtette a 7. kiemelt David Goffint a 40 fokos hőségben. A belgán kívül a 8.kiemelt, sérüléssel bajlódó Stan Wawrinka is búcsúzott a tornától. Federer mellett továbbjutott még a sapkában játszó Novak Djokovic is, aki bár elbukta az első játszmát Gael Monfils ellen, a következő hármat viszont zsinórban megnyerte és 4-6 6-3 6-1 6-3-al ott van a 3.fordulóban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ