Cover
Sport
Babos egyéniben búcsúzott
2018-01-1714:19
Babos Tímea egyesben búcsúzott az ausztrál teniszbajnokságtól, miután a második fordulóban három játszmában kikapott a spanyol Karla Szuárez-Navarrótól. Fucsovics Márton férfi párosban szenvedett vereséget az év első Grand Slam-tornáján.
A tavalyi döntős, az idén első kiemelt Rafael Nadal könnyedén jutott tovább az argentin Mayer ellen. A szürke-rózsaszín felsőben teniszező spanyol világelső esélyt sem adott ellenfelének és három szettben 6-3, 6-4, 7-6-tal zárta le a mérkőzést. 
 
 Sokkal nehezebb dolga volt a sárga mezes Jo-Wilfried Tsongának. A francia a csodagyereknek titulált Denis Shapovalov ellen vívott maratoni csatát. Tsonga kétszer is szetthátrányba került, ez azonban nem zavarta meg, és óriási küzdelemben öt szettben továbbjutott. 
 
 A nőknél a második kiemelt Wozniacki is nehezen nyerte meg a második meccsét. A sárga dresszt viselő dán azonnal szetthátrányba került, de sikerült egyenlítenie. Az utolsó játszmában azonban ellenfele 5-1-re ellépett tőle és a győzelemért adogathatott. Óriási meglepetésre Wozniacki innen is visszajött, 7-5-re tudott fordítani és sikerült továbbjutnia. 
 
 A nap legnagyobb bravúrját az ukrán Marta Kosztyuk szállította, aki 15 és fél évesen tudott meccset nyerni. Erre 1996 óta nem volt példa, akkor egy bizonyos Martina Hingis mutatott hasonlót. Akkor a későbbi háromszoros győztes Hingis meg sem állt a legjobb nyolcig.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ