Sport
Továbbjutott Fucsovics és Djokovics is
2018-01-1614:56
Babos Tímea után Fucsovics Márton is továbbjutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójából. A magyar teniszező négy játszmában győzte le moldovai ellenfelét. A hosszú kihagyás után visszatérő Novak Djokovics a férfiaknál, míg a nőknél Maria Sarapova, valamint Simona Halep is sikerrel vette az első kört.
15 hónapos eltiltását követően újra formába lendült Maria Sarapova. Az orosz teniszező könnyed játékkal 6:1 6:4-re verte német ellenfelét, így a következő körben azzal az Anasztaszija Szevasztovával játszik, aki kiejtette őt a tavalyi US Open nyolcaddöntőjében.
 
A nőknél világelső Simona Halep az első szettet 5:2-ről hozta vissza a 17 éves Destanee Aiava ellen. Halepet a második játszmában bokasérülés miatt ápolni kellett, de ennek ellenére is két szettben felülmúlta fiatal ellenfelét.
 
Novak Djokovics könyöksérülése után csak 14. kiemeltként lépett pályára az amerikai Donald Young ellen. A hatszoros Australian Open-győztes teniszező szűk 2 óra játék után három szettben verte vetélytársát 6:1, 6:2, 6:4-re.
 
Magyar szempontból is jól indult a melbourne-i torna a férfiaknál, ugyanis Fucsovics Márton nagy csatában legyőzte a moldáv Radu Albotot 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re.
 
A magyar teniszező a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey-vel találkozik a második fordulóban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ