Cover
Sport
Szűk vereség Spanyolországtól
2018-01-1520:40
A magyar férfi kézilabda válogatott második mérkőzését is elveszítette a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon. Válogatottunk szoros csatában 27-25-re kapott ki Spanyolországtól. 
Mikler Roland bravúrokkal és kőkemény védekezéssel kezdett a piros mezes magyar válogatott második csoportmeccsén. Az 6. percben vezettünk először a mérkőzésen, de a spanyolok 12. percre már két gólos előnyt is kiépítettek. Nem tudták azonban jobban leszakítani a harcos magyar csapatot, és 7 perc múlva Bodó Richárd találatával utol is értük ellenfelünket.  
 
Ezután Rivera góljával gyorsan elhúztak 10-7-re a fehér mezesek. Nagy kérdés volt a mérkőzés előtt, hogy Bánhidi Bence vállalni tudja-e a játékot. A kérdésre remek játékkal válaszolt és két góljával ismét egalizáltunk. Végül 13-12-es spanyol vezetéssel ért véget az első félidő.
 
A fordulás után Perez de Vargas kapusteljesítménye is feljavult. Mi pedig hiába egyenlítettünk többször is a végül 6 gólig jutó Bánhidi, vagy a meccs legjobbjának megválasztott Lékai Máté révén, a vezetést egyszer sem tudtuk átvenni.  A hajrához érve is végig ott lihegtünk a spanyolok nyakán, akik végül 27-25-re tudtak nyerni. 

A magyar válogatott bátor játékkal, de második vereségét is elszenvedte az Európa-bajnokságon. Császár Gábor pedig a 100. Európa-bajnoki gólját is megszerezte a mérkőzésen. 


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ