Cover
Sport
Miklós Edit kihagyja az olimpiát
2018-01-1322:15
Kihagyni kényszerül a phjongcshangi téli olimpiát a női alpesi sí világkupa Bad Kleinkirchheim-i szuper-óriásműlesikló versenyén keresztszalagszakadást szenvedő Miklós Edit. 
Az 50-es rajtszámmal induló síző a pálya végén, az utolsó kaput kihagyva bukott, és rövid időre eszméletét is vesztette. A 31 éves sportolónőt helikopterrel a villachi kórházba szállították, ahol megállapították a keresztszalagszakadást.
 
Kapitány Ildikó, a Magyar Síszövetség főtitkára telefonon adott interjút az Echo Televíziónak.
"Edittel tudtam csak beszélni, az orvossal még nem. A műtő előtt vár a műtétre, a jobb térdében szalagszakadása van. Sajnos Editnek ez az olimpia nem fog összejönni, mert egy hónap múlva még egészen biztos nem fog tudni síelni. "
Hogy mi lesz a magyar sízővel a jövőben, arról a következőket mondta a Magyar Síszövetség főtitkára:
"Úgy gondolom, hogy nagyon sok munkát tett bele ebbe az egészbe és ha azt nézzük, akkor 4 évvel fiatalabb Lindsey Vonn-nál, aki most ott lesz az olimpián és toppon van. Tehát Editben biztosan ott van még egy olimpia. Lelkileg biztos, hogy nehezebb lesz visszatérnie és több időbe kerül, de egy rendkívül elszánt és vasakaratú lányról van szó, aki iszonyat módon tud dolgozni a céljaiért. És a célja megvan, ami nem veszett el ezzel a balesettel. Én hiszek benne, hogy akarni fogja és tartani a céljait."
A Pjongcsangi téli olimpia február 9-én kezdődik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ