Cover
Sport
Cél az optimális feltételek megteremtése
2018-01-1314:09
A hétvégén rendezik meg a gyorskorcsolyázók felnőtt és junior összetett magyar bajnokságát. A szakágat egyedüli versenyzőként Nagy Konrád képviseli a februári téli olimpiai játékokon, szemben a rövid pályás szakosztállyal, ahol a maximális tíz kvótát szerezték meg a versenyzők. 
A Városligeti Műjégpályán megrendezett verseny elsősorban a junior korosztály számára hangsúlyos, de a felnőttek közül is jó páran rajthoz álltak. Hiányzott azonban Nagy Konrád, aki már a phjongcshangi téli olimpiára készül Kanadában. Az 1000 és 1500 méteren induló Nagy az egyetlen kvótás a tradicionális gyorskorcsolyázásban. A két szakág közötti eredményességbeli különbség a feltételrendszer hiányosságában keresendő. 
„A rövidpályán adottak a körülmények, hiszen nekünk egy fedett jégpályára van csak szükségünk, egy 60x30-as jégfelületre, ami adott, hiszen Magyarországon több ilyen fedett pálya van. Ebből a nyitott 400 méteres pályából ez az egy lehetőségünk van, ami itt a Városligetben van. Ennek is örülni kell egyébként, mert vannak olyan országok, ahol még ez sincs.”
- mondta Telegdi Attila a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportigazgatója.
 
 A távlati tervekben szerepel egy fedett, 400 méteres pályát is tartalmazó jégcentrum megépítése, amely várhatóan 2022-re készül el.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ