Cover
Sport
2017 a kerékpár sport egyik legeredményesebb éve volt
2018-01-1306:17
Eredményes évüket ünnepelte a Magyar Kerékpáros Szövetség a díjátadó gáláján, ahol megválasztották az előző év legjobb bringásait. 
„Ünnep az ünnepek után” - így jellemezte év eleji nagy összejövetelüket Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke. A gálán mind a 12 szakágból díjazták 2017 legjobb versenyzőit. 
„Olyan sportolókról beszélünk, akik vagy kimagasló eredményeikkel vagy szorgalmukkal vagy az előző évihez képest nyújtott legnagyobb fejlődéssel szolgáltak rá erre a díjra.”
- mondta televíziónknak Princzinger Péter.
 
 A két legeredményesebb szakág 2017-ben a MTB és pálya kerékpár volt. Előbbiben Benkó Barbara brillírozott tavaly, míg az utóbbiban az Eb. ezüstérmes Lovassy Krisztián. 
„Tavaly is én voltam az év pálya kerékpárosa, örülök, hogy idén sikerült megvédenem ezt a címet és ráadásul egy sokkal jobb eredménnyel, mint amit tavaly előtt szereztem. A következő nagy cél az a világbajnokság, amely másfél hónap múlva van, és értelemszerűen a cél az nem a dobogó, hanem a győzelem.” 
- mondta Lovassy Krisztián, Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpározó.
 
 A sportág 2018-ban 360 millió forintból gazdálkodhat majd, a fő cél pedig az utánpótlás nevelés és az infrastruktúra fejlesztés lesz.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ