Cover
Sport
A magyar sport legjobbjai!
2018-01-1211:00
Év Sportolója Gála
A világbajnoki harmadik gátfutó, Baji Balázs lett az év férfi sportolója, míg a nőknél immár hatodszor nyert a nyári vizes vb-n két aranyat szerző Hosszú Katinka. Tegnap este 60. alkalommal adták át a sportújságírók szavazatai alapján a rangos díjakat. A gálát a Nemzeti Színházban rendezték. 
Rekordnak számító 436 voks érkezett be 2017 legjobb sportolóira. A várakozásoknak megfelelően a férfiaknál a díjat az atlétikai-vb bronzérmes és Universiade-győztes Baji Balázs kapta, aki boldogan értékelt. 
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade aranyérmes atléta, az év férfi sportolója az M4 Sport - Év sportolója gálán
"Úgy gondolom, ez annak szól, hogy ez egy sporttörténeti siker volt. Még nem volt olyan a magyar atlétika, a magyar futás történetében, hogy futószámban valaki világbajnoki érmet szerezzen. Úgyhogy ez az elismerés annak szólt"
- mondta Baji Balázs az EchoTV-nek.
 
A nőknél Hosszú Katinka ismét tarolt és hatodszor lett a legjobb. Az úszó remek esztendőt tudhat maga mögött, ugyanis a magyar küldöttség egyetlen aranyérmese volt a hazai rendezésű vizes világbajnokságon: 200 és 400 vegyesen győzött a Duna Arénában. Az egyéni sportágak csapatversenyében a legjobbak közé, a világcsoportba feljutó tenisz Davis-kupa válogatott vihette haza a trófeát. 
 "Megmondom őszintén, nem annyira számítottam rá. Nagyon megtisztelő a meghívás, ezért eljöttünk, de egyáltalán nem gondoltam, hogy mi fogjuk nyerni a díjat. Amikor kimondták, akkor a kapitány úrral kicsit meglepődtünk, a színpadra menet pedig improvizáltunk gyorsan valami beszédet – remélem, jót mondtunk" 
- nyilatkozta Balázs Attila az EchoTV-nek.
 
Az év csapata díjat két kategóriában is kiosztották. A hagyományos csapatsportoknál a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC nyert. A legjobb edző pedig Hosszú férje, Shane Tusup lett.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője az év edzője díjjal az M4 Sport - Év sportolója gálán
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ