Cover
Sport
Elindult a válogatott az Európa-bajnokságra
2018-01-1013:45
Elindult a magyar válogatott a péntektől vasárnapig tartó drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra. A legerősebb kerettel utazik a csapat, azonban a Liu-fivérek csak váltóban indulnak. 
Utolsó edzésén vesz részt a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott az olimpia főbróbájának is nevezhető, pénteken kezdődő drezdai Európa bajnokság előtt. A szakvezetés úgy döntött, hogy habár az Eb időpontja közel esik a phjoncshangi ötkarikás játékokhoz, mégis csaknem a legerősebb felállásban küldi ki a csapatot a kontinensviadalra. Legjobb versenyzőink azonban az alapozás és az olimpia közelsége miatt nem mind indulnak az egyéni számokban. 
„A biztonság az első! Így szoktunk felmenni a pályára, de azt nem mondanám, hogy visszavennék. Tehát nem fogom behúzni a kéziféket, hanem tényleg padlógázzal fogjuk nyomni a váltót.”
MTI Fotó: Illyés Tibor / Liu Shaolin Sándor, a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagja edzés közben a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2018. január 10-én.
- mondta televíziónknak Liu Shaolin Sándor.
 
 Az Európa-bajnokságon az olimpiára kijutó két magyar váltó mellett a férfiaknál a hollandok és az oroszok, a nőknél az oroszok, a hollandok és az olaszok váltója is olimpiai résztvevő.
 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ