Cover
Sport
Megtartotta első edzését a debreceni női kézilabdacsapat élén Vida Gergő
2018-01-0820:46
A 32 éves vezetőedző a kétszeres BL-győztes Tone Tiseljt váltja a DVSC kispadján. A játékosok bíznak az eddig csak utánpótláscsapatokat vezető mesterben. 
A szakvezető az elmúlt félévben egyéni gyakorlatokat végzett a játékosokkal, mától azonban már vezetőedzőként tartotta meg a tréninget. Vida Gergő eddig a DVSC utánpótlásáért felelt, 32 évesen kapta meg az első felnőtt megbízatását. 
„Munkámmal szeretném kivívni a tekintélyt, és a tiszteletet, nem valamiféle akarnoksággal. Mindenképpen, ahogy eddig is, maximálisan fel fogok készülni az edzésekre.”
Az elmúlt két évben Tone Tiselj készítette fel a Lokit. A szlovén edző kétszer nyert BL-t, és a Debrecennel is két bravúros szezont zárt. Az idei gyengébb eredmények miatt viszont közös megegyezéssel szerződést bontott. A tapasztalt szakember főleg taktikailag fejlesztette a csapatot. Vida Gergő erőssége inkább a technikai felkészítés.
 
A kézilabdacsapat játékosa, Lotte Grigel a következőképpen értékelte az eddigi közös munkát:
„Az első edzésen az apró részletekre fókuszált. Úgy érzem, ez segíthet abban, hogy jobb játékossá váljunk, így jobban tudjuk segíteni a csapatot. Úgyhogy bizakodó vagyok a következő néhány hónappal kapcsolatban.”
Vida Gergő a szezon végéig szóló megbízást kapott. Az új vezetőedző szerdán, a Vasas elleni bajnokin debütál a Loki kispadján. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ