Cover
Sport
Továbbjutás küszöbén a Sopron az Euroligában
2018-01-0619:46
A Sopron női kosárlabda csapata hosszú túrán van túl. Az együttes előbb az oroszországi Kurszkba látogatott az Euroligában, majd a hazai bajnokságban a BEAC vendége volt. A mérleg egy győzelem és egy vereség. 
A soproniak kedden keltek útra, hogy előbb az Euroliga-címvédő Dinamo Kurszk, majd a BEAC vendégeként lépjenek pályára 2018 első napjaiban. Az oroszországi kaland során 86-66-os vereséget szenvedtek a soproniak, de így is 6-4-es győzelem-vereség mutatóval állnak a sorozatban. A BEAC-ot viszont 110-47-re legyőzték a zöld mezesek szombaton a hazai bajnokságban. Fegyverneky Zsófia a védekezésben látja a siker kulcsát. 
„Egy olyan szisztémát tudtunk felépíteni – amit még folyamatosan építünk szerintem –, amin látszik, hogy egyre jobban működik. Azt hiszem, hogy ez az, ami egy pluszt tud adni továbbá az, hogy a védekezésünk egész szezonban nagyon stabil tudott lenni. Utána pedig ebből azért már könnyebb támadásokat is szervezni”
– nyilatkozta a Sopron irányítója az Echo Tv-nek.
 
 Az Euroligában a Sopron már jövő szerdán bebiztosíthatná a továbbjutását. 
„Ki-ki meccseket tudtunk hozni és idegenben is többször sikerült nyerni, ami tényleg nagyon nehéz ebben a sorozatban. A jövő heti az megint egy kulcsmérkőzés lesz. Hiszen a Lille az egyik csapat, amellyel a továbbjutásért harcolunk”
– árulta el Fegyverneky.
 
 Jövő hét szerdán a Lille csapatát fogadja a Sopron az Euroligában és győzelmével már három fordulóval a csoportkör zárása előtt továbbjuthatna. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ