Cover
Sport
Tizennégy kategóriában díjazzák 2017 legjobbjait
2018-01-0607:59
Minden idők leglátványosabb gáláját szeretné megrendezni a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Az immár hatvanadik alkalommal megrendezendő Év Sportolója Díjátadó gálán idén rendhagyó módon a csapatok jelöltjeit két részre osztva, külön kategóriában díjazzák. 
A magyar sport növekvő számú nemzetközi sikerei miatt döntött úgy a Magyar Sportújságírók szövetsége, hogy idén két külön kategóriában, a klasszikus csapatsportágak és az egyéni sportolókból álló csapatversenyek legkiválóbb versenyzőit is díjazza. A hagyományos csapatsportok között a megszokott kézi-és vízilabda együttesek mellett idén a férfi kosárlabda válogatott került be a legjobb három közé. 
„A férfi kosárlabda hosszú idő után elért Európa-bajnoki kijutásával és sikereivel a legjobb háromba is be tudott kerülni éppen egy kézilabda és egy vízilabda csapat mellé. A kézilabda és vízilabda csapat pedig a Győr és a Szolnok, mind a kettő Bajnokok Ligája győztes, tehát például a vb ezüstérmes vízilabda válogatott nem tudott a legjobb három közé kerülni.”
- mondta Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.
 
Az Év sportolója díjátadó gála január 11.-én este 8 órakor kezdődik a Nemzeti Színházban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ