Cover
Sport
17 év után nyert Federer ismét Hopman-kupát
2018-01-0620:01
Szoros csatában, összesítésben 2-1-re győzte le Svájc Németországot a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán. Roger Federer és Belinda Bencic 2001 után nyert ismét aranyérmet Svájcnak. 
Már az elején izgalmasan kezdődött a Hopman-kupa döntője. A férfi egyeseknél a világos pólós Roger Federer az első szettet 7-6-ra elbukta Alexander Zverevvel szemben. A folytatásban viszont nem hibázott a svájci klasszis és simán 6:0, 6:2-vel hozta az első párharcot. A nők találkozója hasonlóan sima mérkőzést hozott. Ezúttal azonban a németek örülhettek. Angelique Kerbert csak az első játszmában tudta megszorongatni Belinda Bencic. A német sportoló így könnyedén nyert 6:4, 6:1-re. A párosokra maradt a döntés, hogy Svájc vagy Németország szerzi meg a harmadik Hopman-kupa elsőségét.
 
 Az első szettben csupán rövidítésben nyert a svájci duó, a második felvonásban azonban már kicsit könnyebben 4:2-re. Így Roger Federer és Svájc is 2001 után ünnepelhetett ismét aranyérmet a vegyescsapat-világbajnokságon. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ