Cover
Sport
A fogyatékkal élők legjobbjait is díjazzák
2018-01-0515:21
Amint azt az elmúlt években már megszokhattuk, az Év Sportolója Gálán az elmúlt esztendő legjobb fogyatékkal élő sportolóit is díjazzák. A jövő csütörtöki gálán az épekkel együtt összesen 14 kategóriában hirdetnek győztest.
Az idén harmadszor szavazhattak a sportújságírók az esztendő legjobb fogyatékkal élő sportolóira. Közülük az év férfi sportolója díjra a triatlonos Boronkay Péter és az atléta Velkey Ádám mellett a világbajnok kerekesszékes vívónak Osváth Richárdnak van a legnagyobb esélye a győzelemre. 
„Az, hogy Osváth Richárd bekerült a legjobb háromba ebben semmi meglepetés nincsen. Egyéni világbajnoki címet szerzett. Ez az első egyéni címe Ricsinek, úgyhogy az azt hiszem, várható volt, hogy ő ott lesz."
- mondta Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
 
Az év női sportolója díjra Biacsi Bernadett atléta, Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívó, valamint Pap Bianka úszó esélyes.
„Megint három klasszikus sportág képviselője van itt, egy úszó, egy atléta és egy vívó, egy kerekesszéskes vívó. Szívből kívánom bármelyiküknek, hogy nyerjék meg ezt a nagyon méltó elismerést."
- nyilatkozta Csisztu Zsuzsa a Magyar Sportújságírók alelnöke.
 
A jövő csütörtöki gálán természetesen a fogyatékos sportolók alkotta csapatokat és a fogyatékkal élő sportolókat felkészítő edzőket is díjazzák.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ