Cover
Sport
Gólzápor és dunaújvárosi győzelem
2018-01-0311:52
Vízilabda mérkőzésbe illő eredmény született a Ferencváros és a Dunaújváros mérkőzésén a jégkorong Erste Ligában. Az újvárosiak idegenben nyertek 12-6-ra, így már 9 mérkőzésre nyúlt az FTC nyeretlenségi sorozata.
Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés. Juhamatti Hietamaki révén a zöld mezes Ferencváros szerzett vezetést emberelőnyből a 3. perc elején. A túl oldalon Azari Zsolt alig 2 perccel később egyenlített. Ezt követően sokáig nem változott az eredmény, pedig a Dunaújváros kettős emberelőnyben is játszhatott. 25 másodperccel a harmad vége előtt Daniel Nageler szerezte meg a vendég vezetést. A második játékrészben három és fél perc alatt fordított a Fradi. Tóth Renátó gólja után már 3-2 állt az eredményjelzőn. Nem sokáig örülhettek azonban a hazai drukkerek, mivel Hugo Turcotte előbb kontrából, majd emberelőnyből talált be, és visszavette a vezetést a Dunaújvárosnak. A zárófelvonásra 7-3-as előnnyel mehetett a DAB. Az utolsó harmadban tovább záporoztak a gólok, végül jégkorongmeccsen szokatlan eredmény született: 12-6-ra nyertek a vendégek.
„Át kell néznünk, hogy mi történt, mert hat gólt kaptunk, ami szerintem gyalázatos egy ilyen meccsen, viszont ütöttünk tizenkettőt, szóval ez egy elég rendhagyó hoki mérkőzés volt. A három pontnak nagyon örülünk, megyünk tovább a következő meccsre.”
– nyilatkozta a két gólt szerző Azari Zsolt, a DAB játékosa az Echo TV-nek.

A Dunaújváros győzelmével őrzi 3. helyét a tabellán, míg a 6. helyezett FTC már 9 mérkőzése nyeretlen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ