Cover
Sport
A két éve még amatőrként, kocsmákban „dobált”, ma a darts új világbajnoka
2018-01-0219:05
Darts-vb
Rob Cross a legendát legyőzve lett a darts új világbajnoka.
A 27 éves angol, aki két éve még villanyszerelőként dolgozott, a sportág legendáját, a 16-szoros világbajnok Phil Taylort győzte le a döntőben.
 
A két éve még amatőrként, kocsmákban dobáló Rob Crossra valószínűleg kevesen fogadtak a vb előtt. Bár 20. kiemeltként érkezett, ez volt az első világbajnoksága a profik között. A döntőben ráadásul az utolsó fellépésére készülő 16-szoros világbajnok, Phil Taylor volt az ellenfele. Cross azonban folytatta az elődöntőben a címvédő Van Gerwen ellen mutatott fantasztikus játékát, és hozta az első 3 szettet. 
 
153-ról és 167-ről is kiszállt, átlaga pedig csaknem 108 pont volt. Taylor a 4. szettben szépített, sőt az ötödikben milliméterekre volt a tökéletes, 9 nyilas legtől. Cross azonban innen is 3-0-ra nyerte a játszmáit, hiába dobott 102-es átlagot Taylor is. 
 
Az egyre többet mókázó Phil Taylor a közönségnek játszva 6-1 után még egyszer megvillant, de visszajönni már nem tudott a meccsbe. Cross a 9. szett végén egy újabb szenzációs sorozatot dobott, és stílusosan 140-ről kiszállva megnyerte a vb-döntőt. Taylor ugyan emelt fővel búcsúzott, de a darts új világbajnokát Rob Crossnak hívják.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ