Cover
Gazdaság
A jó kávé nyomában
2018-01-0219:02
kávé, arabica, robusta, nébih
A Tudakozó vendége volt Pleva György, a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója, valamint Csíki Sándor gasztronómiai szakíró. Vendégeink különböző kávékat teszteltek, illetve alapvető tudnivalókat mondták a kávé összetételéről, minőségéről.
A kávé minősége sok mindentől függ, attól is, hogy arabica vagy robusta. A robusta egy robosztusabb kávé, esetenként több koffeint tartalmaz. Azért szerencsés, ha egy keverékben van robusta, mert ottmarad a krém a jól főzött kávé tetején. A robusta szinte bárhol nagy mennyiségben termelhető, ez adja a kávé erősségét és az igazi keserű ízét. Az arabicát nemesebb kávénak tartják, magasabb hegyvidéki területen, más éghajlati övezetben termesztik. Kisebb szemű, érzékenyebb és mindenféleképpen drágább termés. Kicsit másabb az íze, gyümölcsösebb.

A Tudakozó adásában a meghívott szakértők négyféle kávét teszteltek, hogy melyiket tartják a legjobbnak, illetve a teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ