Cover
Sport
2018-ban téli olimpia és labdarúgó-világbajnokság
2018-01-0219:43
Sportos év lesz 2018, nem maradnak nagy világesemények nélkül a szurkolók idén sem. A két legnagyobb érdeklődéssel várt világverseny az oroszországi labdarúgó-világbajnokság és a phjongcshangi téli olimpia lesz.
Még bő öt hét és újra felloban az olimpiai láng, és kezdetét veszi a 23. téli olimpia Phjongcshangban. A február 9-25-ig tartó ötkarikás játékokon 15 sportág 102 versenyszámában küzdenek a sportolók az érmekért és a minél jobb helyezésekért. A magyar csapat a tervek szerint 6 sportágban 22 versenyzővel indul majd, és milyen jó kimondani, a rövid pályás gyorskorcsolyázóink révén éremesélyekkel.
 
Az év legnagyobb eseményét a labdarúgó-világbajnokságot Oroszország rendezi. 11 orosz város 12 stadionjában. 210 csapat selejtezett a 32 helyért, és olyan válogatottak nem tudták kiharcolni a részvételt, mint a négyszeres címvédő Olaszország vagy például Hollandia. A június 14-én kezdődő és egy hónapon át tartó világbajnokság valószínűleg így is a figyelem középpontjában lesz.
 
Hazánk két világbajnokságnak ad otthont. Áprilisban divízió I/A-s jégkorong világbajnokságot, míg októberben birkózó vb-t rendez Budapest, ahogy a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére is a fővárosban kerül sor. 
 
Június második felében a Red Bull Air Race, míg július végén a Forma-1 pilótái versenyeznek majd hazánkban, de nem maradnak világsztárok nélkül az atlétika, asztalitenisz, vívás, kajak-kenu, öttusa rajongók sem, hiszen számos nagy nemzetközi versenyt rendez Magyarország 2018-ban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ