Cover
Sport
„Ez egy összetartó közösség, és ezt a közösséget elkezdték építeni”
2018-01-0111:03
Sikeresnek értékelte a magyar női kosárlabda-válogatott 2017-es teljesítményét a szövetségi kapitány. Székely Norbert szerint az Európa-bajnokságon a legjobb 12 közé kerülő válogatott a csapatépítés fázisában van, de ennek ellenére kiváló eredményeket ért el. 
Még a két ünnep között is edzőtáborral készült a magyar női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkre. Az ősszel kinevezett új szövetségi kapitány, Székely Norbert elégedett a csapattal és az elmúlt év eredményeivel.
„Ez egy összetartó közösség, és ezt a közösséget elkezdték építeni, nekünk pedig ezt folytatni kell. Az Európa-bajnokság szerintem sikeres volt. Nagyon fontos, hogy ott lehettünk, és az, hogy tovább mentünk egy kört, a csoportkörből tovább kerültünk, ez feltétlenül siker.”
Novemberben további sikerek következtek, hisz a válogatott két győzelemmel kezdte a 2019-es Eb selejtezőit. Az Év játékosának választott Medgyessy Dóra szerint egyértelmű a siker kulcsa. 
„A csapatszellem, igazából ez a megfelelő szó. Hogy ez a csapat olyan szinten tud egymásért küzdeni, ami talán csak klubcsapatra volt jellemző. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és részese lehetek az egésznek. És azt gondolom, hogy ez a kulcsa a sikernek.”
A válogatott februárban folytatja szereplését: két hazai selejtezőt játszik Oroszország és Litvánia ellen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ