Cover
Sport
A legjobb négy között kiesett a címvédő a PDC Darts-világbajnokságon
2017-12-3114:56
Darts
A holland Michael Van Gerwent a 20. kiemelt angol Rob Cross búcsúztatta. A döntőben a sportág legendája, a verseny után visszavonuló 16-szoros bajnok Phil Taylor lesz az ellenfele. 
Csak a bevonulásig volt Michael Van Gerwen a főszereplője a darts-vb elődöntőjének. A címvédő és első számú kiemelt holland ugyanis sokáig hátrányban volt Rob Crosszal szemben. A 27 éves angol, aki két éve még amatőr volt, remekül dobott, 4-3-nál 126-ról szállt ki, és nyerte meg a szettet. Innen ugyan még fordított Van Gerwen, de a végét nem bírta. Hatszor is dobott a győzelemért, de valamennyi meccsnyilat elhibázta. Cross pedig nem kegyelmezett, így első világbajnokságán rögtön döntőt játszik, ahol ellenfele a sportág legendája, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor lesz. 
Taylor ugyan elvesztette az első szettet a wales-i Jamie Lewis ellen, de utána nyomasztó fölénybe került, és végül 6-1-re nyert. 
 
Miután korábban már bejelentette visszavonulását, így akár egy újabb vb-elsőséggel búcsúzhat a január elsejei fináléban. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ