Cover
Külföld
Pokolgép robbant egy szentpétervári bevásárlóközpontban
2017-12-2719:36
szentpétervár, robbantás, oroszország
Tíz ember megsérült a szentpétervári Gigant Hall bevásárlóközpont egyik üzlethelyiségében bekövetkezett robbanásban, amelyet a hatóságok szerint házilag készített pokolgép okozott.
A detonáció az egyik üzlethelyiség csomagmegőrzője közelében történt. Négy sérültet kórházba szállítottak, hatot pedig orvosok vizsgálnak a helyszínen. Az épületből mindenkit kimenekítettek, a helyszínre a rendőrség mellett tűzszerészek is kiérkeztek.

Szvetlana Petrenko, a súlyos bűncselekmények ügyében eljáró orosz Nyomozó Bizottság szóvivője előbb azt közölte, hogy büntetőeljárást indítottak közveszélyes eszközzel több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt, és a robbanás lehetséges okaival kapcsolatban minden eshetőséget megvizsgálnak.

A szóvivő később arról is beszámolt, hogy a detonációt házilag készített pokolgép okozta. A szerkezet hatóereje 200 gramm trotilénak felelt meg, s a pokolgépbe a pusztító hatást fokozó - a szóvivő által közelebbről meg nem nevezett - tárgyakat helyeztek az elkövetők.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ