Cover
Belföld
Karácsony után megszaporodik a válások száma
2017-12-2718:17
karácsony, válás, bírósági közvetítés, perbeszéd, párbeszéd
Ennek oka lehet, hogy már korábban meghozták a döntést, de nem akarták ezzel az ünnepet beárnyékolni. A tárgyalások előtt azonban már sok mindenről meg lehet állapodni, a felek kérhetnek úgynevezett külső közvetítői segítséget is. Dr. Turcsánné Dr. Molnár Katalin székesfehérvári törvényszék elnöke volt a Tudakozó vendége.
Elképzelhető, hogy a családjogi ügyekben a jogviták, konfliktusok megszaporodhatnak januárban, de nincsenek erre konkrét adatok.

A bíróságnak az ítélkezés a fő tevékenysége. De nemcsak peres hanem nemperes ügyek is zajlanak itt. A bírósági közvetítői eljárás egy nemperes eljárás. Ha nem tudnak megegyezni a felek, akkor sok költséget meg kell téríteniük. Azonban igénybe vehető az ingyenes bírósági nemperes eljárás. Az utóbbi időben egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel.

Ma már több mint 70 bíróságon elérhető ez a szolgáltatás, Perbeszéd helyett Párbeszéd.

Ahol a kommunikáció megrekedt vagy már annyira elmérgesedett a konfliktus, hogy jogvitává fajult és bekerült a bíróságra, akkor mindenképpen javasolja a szolgáltatás igénybevételét a törvényszék elnöke.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 
 
ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ