Cover
Belföld
Januártól időpontfoglalásra érkeznek a kéményseprők
2017-12-2713:04
kéményseprés, változás, időpontfoglalás
Januártól nem küldenek már értesítést a családi házakban élőknek a kéményseprési munkákról, hanem a tulajdonosoknak kell egy számukra alkalmas időpontot foglalniuk az interneten, telefonon vagy az ügyfélszolgálatokon. A kéményseprés viszont továbbra is ingyenes marad.
Kéményseprők demonstráltak októberben a Kossuth téren, mert az országgyűlés eltörölte a kötelező kéményseprési munkákat. A szakszervezetek és az ellenzéki pártok akkor azt mondták: az embereket veszélybe sodorja a kormány és ellehetetleníti a kéményseprő szakmát a módosítással. 
Egy újabb olyan változás történik, ami talán könnyíti azt, hogy minél több helyre eljussanak a kéményseprők.
– mondta Hajdu Márton a katasztrófavédelem szóvivője. 

Ismertette: januártól a családi házak kéményellenőrzését a tulajdonosok megrendelésére végzik majd el. A lakók nem kapnak papíralapú értesítést, hanem interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül a kéményseprési munkákra előre egyeztethetnek egy olyan időpontot, ami mindenkinek alkalmas lesz. 

Arra már sokan odafigyelnek hogy a gáz készüléket vagy például a tüzelő fűtő berendezést minden évben szakemberrel ellenőriztetik. Azonban nagyon fontos, hogy az itt keletkező égéstermékeket is biztonságos módon ki lehessen juttatni a szabadba ezért fontos a kémények ellenőrzése 

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett a kéményseprési munkák ingyenesek lesznek. A változásokról a kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ