Cover
Sport
Georges Leekens-interjú az Echo TV-ben
2017-12-2717:04
Október 30-án jelentették be, hogy Georges Leekens lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A január elsejétől a hivatalát elfoglaló belga szakemberrel az Echo Televízió december 28-án, csütörtökön 19 óra 5 perckor kezdődő Napi Aktuális című műsorában láthatnak hosszabb beszélgetést.
Georges Leekens játékosként BEK-döntőt játszott az FC Bruges-szel, edzőként pedig egyebek mellett Belgiumot vezette ki világbajnokságra. Mivel a Luxemburg elleni novemberi vereséget már testközelből láthatta, tudja, hogy rengeteg tennivalója lesz a magyar válogatott élén. 
"Minden hiba – például egy labdavesztés vagy ha nagy, üres helyeket hagyunk a középpályán – halálos fenyegetést jelent. Elég, ha arra gondolunk, ahogy Luxemburg azt az ellentámadást vezette. Ha egy jó csapattal kerülünk szembe és ilyen hibákat követünk el, akkor kivégeznek minket. Erősnek kell lennünk közösen, és erőt is kell mutatni. Hogy féljenek tőlünk, hogy a végén ne legyintsen ránk az egyik ellenfél se, hogy 'hú holnap csak Magyarországon fogunk játszani’ azt szeretném, ha gyűlölnének ellenünk játszani."
- fogalmazott a belga szakember. 
 
Leekens elmondta még, hogy a jövő szeptemberi tétmeccsek előtt márciusban és júniusban egyaránt két-két felkészülési találkozó vár a válogatottra.
 
Napi Aktuális december 28-án 19:05-kor az Echo TV műsorán.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ