Cover
Belföld
Kovács Zoltán: Brüsszel példát akar statuálni Kelet-Európa megbüntetésével
2017-12-2611:07
kovács zoltán, migráció, kötelező betelepítési kvóta, brüsszel, 2018-as választás
Leáldozott a liberális világnak, értelmetlen, sehova nem vezető politikai korrektséggel nem lehet politikát csinálni és a valóságról beszélni – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott karácsonyi interjúban Kovács Zoltán. A kormányszóvivő a portálnak beszélt a magyar kormányt megbélyegző ellenzéki médiumokról, a nyugati migránspolitikáról, és arról is, hogyan kezelik a szexuális zaklatásokat a balliberális oldalon. 
Leáldozott az egész liberális világnak, a maga értelmetlen és sehova nem vezető PC-ségével – jelentette ki Kovács Zoltán a PestiSrácok.hu-nak. A kormányszóvivő a portálnak adott exkluzív interjúban kifejtette: az elmúlt hét évben a kormány minden olyan alkalommal megkapta az antiszemita, kirekesztő bélyeget, amikor olyan kényesebb terepre merészkedtek, ahol korábbi véleményformálókkal, passzátszelet fújókkal találták szembe magukat és ellentétes véleményen voltak. De ennek most vége – szögezte le, majd hozzátette: 
Magyarországon egyértelmű és világos politikát folytatunk, a hitvallásunk is egyértelmű: nincs helye antiszemitizmusnak, de ha bajunk van valakivel, vagy valamivel, akkor nevén nevezzük a dolgokat. Az, hogy Magyarországon ne lenne sajtószabadság, üres frázispuffogtatás csupán, amely mögött politikai fájdalom rejtőzik. Ez egy álvita, amely már a liberális szavazótábor mozgósítására sem alkalmas
– mondta Kovács Zoltán. 

Az idei év sikerének a magyar gazdaság teljesítményét nevezte a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy az elért eredmény mögött kemény munka és kormányzati teljesítmény van. Az év meglepetése, hogy az ellenzék még mindig nem jött rá, hogy a valóságról kellene beszélni, és akkor könnyebben jutnának el a választókig. Az év botránya pedig talán az, hogy milyen szexuális zaklatások történtek – tette hozzá. A kormányszóvivő szerint erről a problémáról évtizedekkel ezelőtt kellett volna beszélni. Úgy látja, hogy a balliberális oldalon showelemként kezelik a szexuális zaklatásokat és leszámolásos formát öltenek az írások. Ez pedig szerinte nem segít az ügynek. 

A nyugati migránspolitika kapcsán Kovács Zoltán azt mondta, hiába döntötte le a kormány elsőként a félrebeszélés falát, a brüsszeli politikusok másikat építenek vagy épp paravánt húznak a valóság elé. Szerinte Nyugat-Európában nem nagy erősség a belátás és bár igazat adnak a kelet-európaiaknak abban, hogy a kvóta, mint a szolidaritás mértékegysége nem működik, de csak megfizettetik velük, amiért nem állnak be a sorba. Példát akarnak statuálni a kelet-európaiak megbüntetésével - mondta a kormányszóvivő. 

Kovács Zoltán szerint a jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypártoknak nem feltétlenül az ellenzékkel kell megmérkőzniük, hanem az azok mögött álló informális és gazdasági hatalommal, amely kimeríthetetlen erőforrásokkal bír, és amely "el akarja takarítani az útból" a migrációt akadályozó és ellenző magyar kormányt. 
2014-ben azt hirdettük, hogy folytatjuk, a 2018-as választásoknak pedig az a tétje, hogy folytathassuk.
- mondta a PestiSrácok.hu-nak a kormányszóvivő.
  
Kovács Zoltán szerint 2018 a magabiztos remény éve lesz. A karácsonyi ünnep kapcsán úgy fogalmazott, jó lenne, ha a karácsony nem kerülne bele azon értékek, gyökerek, hagyományok és ünnepek sorába, amelyért harcolnunk kell, amelyet minden áron meg kell védenünk. 
Van még remény. Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke például idén boldog karácsonyt kívánt és nem kellemes ünnepeket, ami önmagában is egy fontos dolog. Vallási és kulturális értelemben sem szabad a gyökereinket feladni. Azok, akik a hagyományokat feladják és a helyére semleges, mindenki számára ugyanazt adó, orientáció nélküli rendszert állítanak, azok nem a valóságról beszélnek, és olyat akarnak létrehozni, aminek nem sok köze van Európához
- fogalmazott. 

A teljes interjú a PestiSrácok.hu oldalon érhető el.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ