Cover
Sport
Bernek Péter már vegyesen is a világelitben
2017-12-2614:09
A gyengébben sikerült vizes világbajnokság után valószínűleg ilyen évzárásról álmodott Bernek Péter. Decemberben új számában, 400 vegyesen aranyérmes lett a rövid pályás Európa-bajnokságon.
Nagyszerűen zárta az esztendőt Bernek Péter. A korábban elsősorban háton és gyorson eredményes úszó, egy aranyat és egy ezüstöt nyert a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. Ráadásul az első helyet 400 méter vegyesen. Igaz, a nagymedencés vb-ezüstérmes, Verrasztó Dávid nem versenyzett a dán fővárosban. 
„Már tavaly szeptemberben elkezdtünk erre készülni. Akkor tizedekkel maradtam le mind a rövid pályás vb-ről, mind a budapesti nagymedencés vb-ről. De most a rövid pályán már előrekerültem a rangsorban. Úgyhogy bízom benne, hogy a nagymedencében is minél közelebb tudok kerülni Dávidhoz."
- mondta Bernek Péter az Echo TV-nek. A versenyző még elárulta, hogy edzésein mindig változtatnak picit, hogy a szervezete ne szokjon hozzá. A felkészülését Nagy Péter irányítja, de a szárazföldi munkáért Raphael Mazé a felelős. Bernek 400 gyorson már vb-címet is nyert 25 méteren, 400 vegyesen ez még várat magára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ