Sport
Sikeres évet zár a magyar parasport
2017-12-2515:34
Világ- és Európa-bajnoki aranyérmeket ünnepelhetett idén a magyar parasport. E mellett sikeres versenyeket is rendezett Magyarország, így Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elégedetten értékelte a 2017-es évet.

A magyar parasportra a 2016-os riói játékok sikerei óta egyre nagyobb fény vetül. A sportolók ki is használják a nagyobb népszerűséget és fényes érmekkel ajándékozzák meg a szurkolókat.
„Világbajnokaink lettek erőemelésben, atlétikában, kerekesszékes vívásban és úszásban is. Továbbá Európa-bajnoki címeink vannak, számtalan érmünk van, országos csúcsokat döntöttek a sportolóink, úgyhogy egy nagyon masszív éven vagyunk túl” 
– árulta el az Echo TV-nek Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Nem csupán a versenyeken, hanem a versenyek szervezésében is jól teljesített a magyar parasport.
„Az is nagy büszkeség, hogy számtalan sikeres versenyt rendeztünk Magyarországon. Megint a vívást említhetem, de a csörgőlabdát is hozzá tehetem, vagy éppen a szkandert. Úgyhogy egy masszív, fárasztó, kemény évünk volt, de azzal biztattam a kollégáimat, hogy ennél csak keményebb évek jönnek, mert a cél 2020. Mégpedig az, hogy 2020-ban a tokiói paralimpián minden idők legnagyobb magyar csapatával, minden idők legeredményesebb paralimpiáját zárjuk majd. Úgyhogy fel kell kötnünk a gatyánkat, meg persze a sportolóknak is, de nem lesz semmi gond ezzel” 
– árulta el az elnök.

Előtte azonban a téli paralimpia vár a magyar sportolókra, akik közül hárman képviselhetik hazánkat a 2018. március 9-e és 18-a közötti phjongcshangi játékokon.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ