Cover
Sport
A MOB főtitkára szerint Szatmári és Baji az év meglepetése
2017-12-2518:05
Szatmári András és Baji Balázs az év meglepetése Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság idén megválasztott főtitkára szerint. A sportolóink sikerei mellett idén rendezőként is jól teljesítettünk, több nagy eseményt is hazánkban tartottak.
2017-ben új elnöke és főtitkára is lett a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Az elnöki pozícióban az olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívó Kulcsár Krisztán váltotta Borkai Zsoltot. A főtitkári posztot pedig augusztustól Vékássy Bálint tölti be. Őt kérdeztük, kit tart az idei év legkedvesebb meglepetésének.
„Én azt gondolom, hogy egyértelműen Szatmári Andrist illeti meg ez a cím. Hiszen férfi kardban újra világbajnokunk van! Ez főleg abból a szempontból különösen érdekes, hogy olimpiai bajnokunk van Szilágyi Áron személyében, de mégsem ő nyert világbajnokságot, hanem a fiatalabb Szatmári András. Szerintem ez rendkívüli. A másik, amit kiemelnék még, az nem egy aranyérem. Itt Magyarországon nem szokás annyira az egyéb színű érmeket emlegetni, de Baji Balázs 110 gáton elért bronzérme mégis kiemelendő. Azt gondolom, hogy az is egy rendkívül szép eredmény” 
– mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára az Echo Tv-nek.

2017-ben több nagy sporteseményt is rendeztek hazánkban. Itt volt a vizes világbajnokság, az európai ifjúsági olimpiai fesztivál, a judó és a kick-box világbajnokság is. Sportolóink mellett a rendezőknek és az önkénteseknek is kijár a tisztelet idei teljesítményükért.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ