Cover
Sport
Zsinórban hetedszer nyert az Alba Fehérvár
2017-12-2306:30
79-54-es győzelmet aratott az Alba Fehérvár a budapesti MAFC otthonában a férfi kosárlabda első osztályban. A bajnoki címvédő ezzel megszerezte sorozatban hetedik győzelmét és fellépett a dobogó harmadik fokára.
Felemás hónapokon van túl a 2016-17-es férfi kosárlabda bajnokság győztese. A címvédő Alba Fehérvár gyengén kezdte az új kiírást, ugyan meg kell jegyezni, hogy kulcsjátékosok sorát kellett nélkülöznie Branislav Dzunicnak. Aztán novemberben fordult a kocka, a húzóemberek visszatértek és az eredmények is jöttek.
"Egyre jobban megjön mindenkinek a kedve a játékhoz. Egyre jobb a csapatmunka, egyre jobb a csapat kohézió és ez annak köszönhető, hogy a sok vereség után most elkezdtünk nyerni és úgy látszik, hogy sikeresek vagyunk."
- mondta Keller Ákos az Alba Fehérvár játékosa.
 
Az Albának meg kellett küzdenie a győzelemért, ugyanis a MAFC jól kezdte a mérkőzést és az első két negyedben végig szoros volt az eredmény, 31-34-es állásnál fordultak a csapatok. A második félidőben aztán kijött a fehérváriak erőfölénye és fokozatosan elléptek a budapestiektől. Végül 79-54-es győzelmet ünnepelhettek, ezzel 7 meccsesre duzzasztva győzelmi szériájukat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ