Cover
Belföld
Újabb gyanús eset a Jobbiknál
2017-12-2312:36
Újabb, még a tavaszinál is nagyobb mértékű tiltott pártfinanszírozást állapíthatott volna meg az Állami Számvevőszék a Jobbiknál, ezért a párt gyorsan megszabadult a szeptemberben trükkösen vásárolt plakáthelyeitől - értesült a Magyar Idők. Az ÁSZ egyelőre nem erősítette meg az információt. 
A Magyar Idők úgy tudja, a Jobbik szeptember 28-ig 27,5 millió forintot fizetett ki hirdetési felületekért, pedig a szerződés 129 millióról szólt. Ez az összeg 1019 plakáthely piaci átlagárához képest több, mint 500millió forint eltérést mutat, azaz Simicska Lajos közvetve ennyi pénzel támogatta a pártot. A napilap információi szerint a következő ÁSZ-vizsgálatnál valószínűleg újabb, hatalmas büntetéssel kellett volna szembesülnie a pártnak. A számvevőszéki jelentéstervezet és a plakáthelyekkel kapcsolatos szerződések nyilvánosságra kerülése miatt azonban a Jobbik végül visszaadta Simicska cégeinek a plakáthelyeket. 

Az ÁSZ a Magyar Idők Jobbikkal kapcsolatos információit egyelőre nem erősítette meg. Az ügyet érintő vizsgálatok után állnak a nyilvánosság elé. 

ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ