Cover
Sport
Ötméterespárbaj után UVSE siker
2017-12-2218:15
Hatalmas izgalmak után ötméteres párbajban 16-15-re győzte le az UVSE a BVSC-t a női vízilabda Szuperkupa döntőjében, így megvédte címét az együttes.



Csillagos ötös! Így jellemezhető a kék sapkás BVSC első negyedbeli teljesítménye a címvédő UVSE ellen. A zuglóiak hamar elléptek 2-0-ra. A nőknél az Év játékosának választott Gangl Edina többször is peches gólokat kapott, így az első nyolc perc végén 5-2-re vezetett Petrovics Mátyás csapata.

A folytatásban zárkóztak a lilák. Az Amerikából téli szünetre hazatérő Antal Dóra és Vivian Sevenich találatával, így a félidőben 5-4 volt az állás.

A harmadik negyedben Farkas Kata törte meg a közel 8 perces gólcsendet, de ez az UVSE-t is felébresztette és Tóth Csabai Dóra találatával először érte utol Benczur Márton együttese a BVSC-t 6-6-nál.

A címvédő, Szücs Gabriella büntetőből szerzett góljával vezetett először 8-7-nél. Hertzka Orsolya a hajrában egyenlített, így jöhettek az ötméteresek.

Az első hét párból mindenki betalált, a nyolcadik sorozatban viszont Sevenich góljára Kuna Szonja nem tudott válaszolni, így az UVSE összesítésben 16-15-re nyert, így megvédte címét a Szuperkupában.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ