Cover
Külföld
Babis: A migrációt az EU külső határain kívül kell megállítani
2017-12-2117:08
Andrej Babis, csehország, V4, migráció, orbán viktor, Figyelő, martin schulz
Keményen kell harcolni az ellen a csempészmaffia ellen, amely eldönti, hogy ki jöhet ide és ki nem – jelentette ki a Figyelőnek adott exkluzív interjúban Andrej Babis. Csehország új kormányfője teljesen egyetért Orbán Viktorral abban, hogy a kvótarendszert el kell utasítani. Véleménye szerint a migrációt az EU külső határain kívül kell megállítani. A cseh miniszterelnök arról is beszélt, hogy milyen a viszonya Orbán Viktorral és a V4-ekkel. 
Keményen kell harcolni az ellen a csempészmaffia ellen, amely eldönti, ki jöhet ide és ki nem – nyilatkozta az illegális bevándorlás kapcsán Andrej Babis a Figyelőnek. Csehország új miniszterelnöke az exkluzív interjúban úgy fogalmazott, a probléma az, hogy az unió már a migránsválság kezdete óta arról beszél, miként kell elosztani őket, nem pedig arról, hogyan lehetne megakadályozni az embercsempészetet, az illegális migrációt. Az Európába bevándorolni szándékozók 90 százaléka gazdasági migráns – tette hozzá. 

A Visegrádi Négyek (V4) együttműködését Babis jó kezdeményeznek tartja, számos kérdésben egyet ért a szervezettel. 
Személyesen is jó viszonyban vagyok Orbán Viktorral és Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, s remélem, az új lengyel kormányfővel is jól együttműködünk majd
- mondta. 

A német szociáldemokraták elnökéről, az Európai Parlament volt elnökéről Babis úgy fogalmazott: Martin Schulz nem tényező az Európai Egyesült Államok megteremtése szempontjából. A kétsebességes Európával való fenyegetőzésnek pedig semmi értelme, ugyanis 


nem létezik olyan, nem tudjuk mérni a sebességet
- húzta alá a cseh kormányfő. 

Az őt ért vádakra, miszerint gazdasági visszaéléseket követett el, azt válaszolta: 
Utoljára kilencéves koromban motivált az, hogy több pénzem legyen. Akkor 5 koronás órabérért teniszlabdákat szedtem össze a pályákon. Nincs szükségem pénzre.
Babis egyelőre nem tudja, hogyan fogja megoldani a kisebbségi kormányzást, ahogy fogalmazott, 
megpróbálunk túlélni. Aztán, ha nem sikerül, akkor talán még előre hozott választások is jöhetnek
 – mondta. A cseh kormányfő hozzátette, Csehország euró nélkül is gyors léptekben fejlődik, pár év múlva pedig az Európai Unió legjobban teljesítő tagállama lesz. 

A teljes interjút az e heti Figyelőben olvashatják.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ